Tervetuloa

koirieni kotisivuille, jotka ovat roduiltaan Schapendoes ja Barbado da Terceira. Molemmat ovat todella ihastuttavia paimenkoiria. Schapendoesit ovat kuuluneet elämääni vuodesta 1999 ja Barbadot 2009. Nuorimmat schapendoesini ovat jo 5. sukupolvi narttulinjassani. Kiitokset Lumikuonolaan yhteistyöstä ja ystävyydestä.

Kasvatan schapendoeseja pieni muotoisesti ja pennut varttuvat normaalien elämisen äänien keskellä. Pennut lähtevät uusiin koteihinsa sirutettuina, useamman kerran madotettuina, eläinlääkärin tutkimina sekä pentutestattuina. Lisäksi mukaan lähtee kattava pentupaketti sekä minun tuki koko koiran elinajan.

Tavoitteeni on tietysti kasvattaa mahdollisimman terveitä sekä rotumääritelmän mukaisia scapendoeseja,
jotka olisivat onnellisia, joka perheen lemmikkejä sekä mahdollisesti harrastus kavereita. 

Uros valintoja tehdessäni seuraan tarkasti sukusiitos-kertoimia, jotta mahdollisilta uusilta sairauksilta rodussamme vältyttäisiin, eikä jo aika suppea geenikantamme kapenisi. Pyrin siis välttämään koirien linjaamista vähintään 5 sukupolven sisällä, mutta se on välillä aika haastavaa. Ulkomailta etsin aktiivisesti uroksia, jotka olisivat erisukuisia, kuin Suomessa jo esiintyvät koirat. Urosten tulee olla myös terveystutkittuja silmien, lonkkien ja kyynärien osalta. Näyttely menestyksellä ei ole minulle merkitystä urosta valittaessa.


Minulle kasvatustyössä koiran väri ei ole määrittävä tekijä ja laajan värikirjon tulisi pysyä rotumme rikkautena.

 

updates
5.9.2018     pentue suunnitelmat
17.8.2018   newsLK Elda, RR´s Benjamin
15.7.2018   Lumikuono Xerafina Serenan pentue suunnitelmat
12.7.2018   fotos B > 12 kk,  newsPentue suunnitelmat
11.6.2018   LK Xerafina Serena
2.6.2018     LK Jipijapa Jarra
27.5.2018   RR´s Bruno
6.5.2018     RR´s Bianca, LK EldaFotos LK E-pentue 7>
5.5.2018     RR´s Buster

Powered by Aava 3