Tervetuloa

koirieni kotisivuille, jotka ovat roduiltaan Schapendoes ja Barbado da Terceira. Molemmat ovat todella ihastuttavia paimenkoiria. Schapendoesit ovat kuuluneet elämääni vuodesta 1999 ja Barbadot 2009. Nuorin schapendoesini on jo 6. sukupolvi narttulinjassani. Kiitokset Lumikuonolaan yhteistyöstä ja ystävyydestä.

Kasvatan schapendoeseja pieni muotoisesti ja pennut varttuvat normaalien elämisen äänien keskellä. Pennut lähtevät uusiin koteihinsa sirutettuina, useamman kerran madotettuina, eläinlääkärin tutkimina sekä mahdollisesti pentutestattuina. Lisäksi mukaan lähtee kattava pentupaketti sekä kasvattajan tuki koko koiran elinajan.
Toivon, että kasvateilleni tehdään terveystutkimukset  1-2 vuoden iässä (luustokuvat ja silmät). Terveystutkimukset ovat yhtä tärkeitä niin ns. kotikoirille, kuin harrastus- ja jalostuskoirille. Vain tutkimuksista saatujen tietojen avulla kasvattajat voivat kasvattaa mahdollisimman terveitä lemmikkeja sekä tiedostaa riskit yhdistelmissä. Toivon myös kuulevani kasvattieni kuulumisia läpi niiden elämän.

Tavoitteeni on kasvattaa mahdollisimman terveitä sekä rotumääritelmän mukaisia schapendoeseja, jotka olisivat onnellisia, joka perheen lemmikkejä sekä mahdollisesti harrastus kavereita. Myös monimuotoisuus on tärkeä osa kasvatustani.
Uros valintoja tehdessäni seuraan tarkasti sukukato-kertoimia, jotta mahdollisilta uusilta sairauksilta rodussamme vältyttäisiin, eikä jo aika suppea geenikantamme kapenisi. Pyrin välttämään koirien linjaamista vähintään 5 sukupolven sisällä, mutta se on välillä aika haastavaa. Ulkomailta etsin aktiivisesti uroksia, jotka olisivat erisukuisia, kuin Suomessa jo esiintyvät koirat. Urosten tulisi olla myös terveystutkittuja silmien, lonkkien ja kyynärien osalta. Näyttelymenestyksellä ei ole minulle merkitystä urosta valittaessa. Minulle kasvatustyössä koiran väri ei ole määrittävä tekijä ja laajan värikirjon tulisi pysyä rotumme rikkautena.

 

 

updates   

19.12.2021   News, RR's Darcy
6.10.2021     RR's Dustin
18.7.2021     Fotos F 7-8 vkoF-pentue
3.7.2021       Rockriver's Flavia
27.6.2021     Fotos F 5-6 vko
11.6.2021     Fotos F 1-4 vko, RR's DonnaPentue suunnitelmat
13.4.2021     in memorian Beta
4.4.2021       in memorian Yaya 

14.12.2020   E-pennutfotos E-pentue 5-7

Pics by Sanna Hangaslammi, Susanna Toivonen, Tuija Laurila & Nina Kilpinen

Powered by Aava 3